Omgeving

Distilleerderij de Bronckhorst

Bij Distilleerderij de Bronckhorst geloven we in circulaire economie, eerlijke en ambachtelijke processen. En dát proeft u terug in onze huisgemaakte distillaten: whisky, brandy, jenever, gin, eau-de-vie, grappa…  Onze distillaten zitten vol liefde, toewijding en ingrediënten uit de Achterhoek. Ook duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel: wij werken met en voor de natuur. Bovendien distilleren we in kleine hoeveelheden om zoveel mogelijk grip te houden op het productieproces. Hiermee geven we ieder distillaat een eigen unieke geur, kleur en smaak.

Wilt u tijdens uw verblijf een proeverij?

Locatie

Distilleerderij de Bronckhorst bevindt zich direct naast de camperplaats. Hier kunt u heerlijk tot rust komen onder het genot van een drankje. Distilleerderij de Bronckhorst is iedere zaterdag vanaf 13.00 uur geopend. 

Natuurgebied t' Zand

Zelhem wordt niet voor niets het Groene Hart van de Achterhoek genoemd. Ten noorden van Zelhem ligt natuurgebied ‘t Zand, met ca. 230 ha overwegend naaldbomen. Het gebied biedt volop mogelijkheden om te fietsen en te wandelen.

Locatie

De wandeling Zandroute begint en eindigt in het dorpscentrum van Zelhem, bij TOP Zelhem.

Actief in de Achterhoek

Zelhem heeft prachtige fiets en wandelroutes waar u heerlijk tot rust kunt komen. Geniet van de prachtige natuur die de Achterhoek u biedt.

Pieterpad aan het lopen? De veertiende etappe van het Pieterpad neemt u mee van Vorden naar Zelhem. Onderweg wandelt u door uitgestrekte groene natuurgebieden waar u niets anders hoort dan fluitende vogeltjes. Verder vind u in deze omgeving verschillende eeuwenoude bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Met de mountainbike de bossen in? Mountainbike route Zelhem ligt in de omgeving van Zelhem en in de bossen van ’t Hengelse Zand en is op te pakken bij Camperplaats de Bronckhorst. De route varieert van zandwegen, fietspaden, met daartussen singletrack in verschillende bossen. De route is veelal vlak. Binnen route Zelhem (paars) ligt de technische en pittige route Zelhem Vossebos (groen) met uitdagende, korte klimmetjes en prachtige glooiingen.

 

Museum MORE

In de prachtige Achterhoek ligt Museum MORE | Kasteel Ruurlo, een van de mooiste kastelen van Gelderland. Het 14e eeuwse kasteel is hét monumentale thuis van Carel Willink, een van de grootste Nederlandse schilders van de vorige eeuw.

Naast Museum MORE | Kasteel Ruurlo bevindt zich Oranjerie Ruurlo, een sfeervol ‘groen’ restaurant met gezellige zitjes en een sfeervolle bar. Hier kunt u na uw wandeling of bezoek aan Museum MORE terecht voor bijvoorbeeld een heerlijk kopje koffie met een huisgemaakt gebakje. Uiteraard kunt u ook bestellen van de uitgebreide lunchkaart of aanschuiven voor een heerlijke High tea.

Locatie

Museum More bevindt zich op 12.3 km afstand van de camperplaats.

Culinair Achterhoek

Culinair Achterhoek, het wordt niet zomaar gezegd. Op culinair gebied heeft de Achterhoek veel te bieden. Zo staan het najaar en de winter in het teken van Wild eten in de Achterhoek. Menigeen brengt dan een bezoek aan de streek om in één van de geselecteerde restaurants te genieten van de speciale wildgerechten.
Maar ook in andere jaargetijden is er op culinair gebied genoeg te “beleven” in de Achterhoek. Zo staat het voorjaar in het teken van de asperges. Geteeld in eigen streek en met liefde bereidt in veel Achterhoekse restaurants. 

Locatie

Zelhem staat in de wijde omgeving bekend om haar uitstekende en gevarieerde horeca.  Op 1 kilometer afstand van de camperplaats bevindt zich het centrum van Zelhem. 

Golfclub 't Zelle

Golfbaan ’t Zelle is één van de mooiste 18 holes landgoedbanen van Nederland, makkelijk bereikbaar vanuit alle delen van het land. De bosrijke omgeving van de golfbaan wordt harmonieus afgewisseld met uitdagende waterpartijen en kenmerkt zich door een natuurlijke stilte, waar de vogels het hoogste woord voeren. De 9 holes shortgolfbaan en de royale oefenfaciliteiten completeren het geheel. Restaurant de Zellerij serveert een verscheidenheid aan drankjes en smakelijke gerechten in het restaurant of op het terras met uitzicht op de Shortgolfbaan. Golfbaan ’t Zelle moet je gespeeld hebben! Met recht een pareltje in de Achterhoek.

Locatie

Golfbaan ’t Zelle bevindt zich op 7.4 km afstand van de camperplaats. 

Geocache Achterhoek

In de omgeving van Camperplaats de Bronckhorst zijn veel  (geo)caches verstopt. 

Geocaching is schatzoeken op een moderne manier met GPS en internet.
Meer dan 15 miljoen mensen waaronder complete families maar ook groepen, duo’s of eenlingen zijn wereldwijd in hun vrije tijd op zoek naar de ‘schat’ van de dag.

Ga er op uit en ontdek te Achterhoek!